Victor Campenaerts broke the world hour record during his attempt at the Bicentenary Velodrome in aguascalientes on april 16th 2019. Below is a head to head of his and the attempts of others of the last few years. You can select two riders and see the differences in their attempts, both in distance per minute as in times per lap. You van play around with the mouse-over of visuals to see specific details and the slider to increase the laptimes of the rider on the right in order to make him break the record.

5 Comments

 • Frans Rutten

  Deze simulaties betreffen uiteraard alleen de huidige WUR modus. Vergeleken met het absolute WUR 56,375 km van Chris Boardman uit 1996 komt Victor Campenaerts alleen in zijn allerlaatste ronde boven het uurgemiddelde van Chris Boardman uit. Krankzinnig genoeg is de eerste ronde van Chris Boardman met zijn klassieke WUR uit 2000 de enige ronde sneller dan die van Victor Campenaerts gisteren. Werelduurrecord madness, zeker als je daar nog ook de mĂȘlee van hoogland- en laaglandbanen bij betrekt. Gelukkig hebben de usual suspects aan het einde van de vorige eeuw nooit de gelegenheid gehad te rijden op indoor hooglandbanen.

  • Beste Frans,

   Ben jij in het bezit van de rondetijden van Boardman tijdens zijn poging in de ‘Supermanhouding’ in 1996 en op de traditionele racefiets in 2000? Dan kunnen we die toevoegen aan de visualisatie. Hoor het graag!

   • Frans Rutten

    Beste Jurgen,

    Van 2000 moet ik het compleet hebben, maar mijn archief is zo chaotisch, dat ik dat niet 1-2-3 kan ophoesten. Wel de eerste 30 ronden en ook wel tot en met de 5 kilometer van 1996. Dit omdat ik in de loop van decennia nu al steeds cross-referenties blijf maken tussen het klassieke baanwielrennen, 0 tot 4000m en als bijvangst het UUR, (waarvan de net overleden Patrick Sercu uiteraard de grote exponent was) en het aerodynamische tijdperk. Rondetijden staan dan in dienst van een andere analyse. Ik ben al een tijd bezig het archief te reorganiseren, maar vooral door gebrek aan ruimte en omdat ik ook veel tijd besteed aan training en dito analyse kan het nog even duren. Maar ik ga het proberen en ben zeker klaar voor de volgende serieuze recordpoging.

   • Frans Rutten

    Nogmaals Beste Jurgen,

    Van het tweede, beruchte, WUR 55,291 km door Toni Rominger heb ik wel alle rondetijden. In 2003 van het internet geplukt. Nog even gecheckt of het nog te vinden was. Helaas opgeschoond. Ik zet het wel in een Excel bestand en stuur je het z.s.m. toe.

    Groet, Frans

 • Beste Frans, dat zou mooi zijn. Via Ron Couwenhoven heb ik inmiddels al de (soms handgeschreven) schema’s van Coppi, Moser en Boardman. Als je die van Rominger (en mogelijk anderen) wil opsturen, heel graag! Groet, Jurgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *